Λεωφ. Δημοκρατίας 307, Αλεξανδρούπολη
ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

Η βιομηχανία αναψυκτικών είναι ενεργή στο Έβρο για περισσότερα από 30 χρόνια. Σήμερα σύγχρονες επιχειρήσεις αναψυκτικών καινοτομούν και διεκδικούν μερίδιο στην διεθνή αγορά  απο παγκόσμιους κολοσούς.

Η πράσινη επανάσταση ξεκίνησε απο τον Έβρο!

Η βιομηχανία αναψυκτικών είναι ενεργή στο Έβρο για περισσότερα από 30 χρόνια. Σήμερα μια σύγχρονη επιχείρηση αναψυκτικών καινοτομεί διαρκώς, ενώ έχει διεκδικήσει και κέρδισε μερίδιο στην διεθνή αγορά απο παγκόσμιους κολοσούς.

Από τον Έβρο έχοντας αφουγραστεί τον παλμό της αγοράς η εταιρεία Green Cola επένδυσε στην έρευνα, με αποτέλεσμα να  εισάγει στην αγορά μιας νέα κατηγορία αναψυκτικών,  την Cola με Στέβια.

Η καινοτομία αυτή δημιούργησε μια νέα αγορά τόσο ελκυστική όπου εξώθησε μεγάλους παίκτες της διεθνούς αγοράς να αντιγράψουν την πρακτική.   Σήμερα τα αναψυκτικά της κατηγορίας Green εξάγονται σε 16 χώρες και αποτελούν αναγνωρίσιμο Brand

 
 

H παράδοση διατηρεί ακόμη την αξία της 

Τα παραδοσιακά αναψυκτικά δεν χάνουν την αξια τους αντιθέτως προσθέτουν με τον χρόνο.

Μια δροσερή πορτοκαλάδα, μια γκαζόζα η μια τοπική λεμονάδα αποτελεί ξεχωριστό προνόμιο για κάταναλωτή είτε έιναι κάτοικος έιτε επισκέπτης. Στον Έβρο η μοναδική εν λειτουργία βιοτεχνία παραδοσιακών αναψυκτικώνείναι η ΕΣΠΕΡΙΑ Μιχαηλίδη η οπιοία παράγει μια ευρεία γκάμα αναψυκτικών κατα παράδοση.

ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

Από το 2017 έχει ξεκινήσει και η λειτουργία μικροζυθοποιίας η οποία τοποθετεί τον Έβρο στον χάρτη των προϊόντων Οικογενιεακής Μικροζυθοποίας.

Εμπνευσμένη απο την μαγική ενέργεια  του νησιού με τα (θαυματουργά) Νερά  η νέα μπύρα ΦΟΝΙΑΣ φρέσκια, απαστερίωτη, αφιλτράριστη με επαναζύμωση στο μπουκάλι, μια Pale Ale φυσικά θολή και γευστική που διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά της αναλλοίωτα.

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ

«Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου» λέγεται και οι Εβρίτες οινοπαραγωγοί αυτό το γνωρίζουν καλά. Η καλλιέργεια της αμπέλου αποτελεί παράδοση για τον Έβρο, η οποία όμως συν τω χρόνω «πέρασε» στη γραμμή παραγωγής και σήμερα δίνει εξαιρετικά κρασιά που διατίθενται στην τοπική και την εγχώρια αγορά, αλλά και στην αγορά του εξωτερικού.

Επιπλέον, ο εκσυγχρονισμός της αμπελουργίας στον Έβρο, «ανέστησε» πάλαι ποτέ τοπικές ποικιλίες που δίνουν στα Εβρίτικα Κρασιά ιδιαίτερο χαρακτήρα και συγκεκριμένη ταυτότητα, ώστε να μπορούν να συναγωνιστούν εφάμιλλα τα υπόλοιπα ελληνικά προϊόντα του κλάδου της Οινοποιίας.

 
 

ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ

Η επεξεργασία των προϊόντων της αμπέλου δεν δίνει μόνο κρασί, αλλά και το «εθνικό ποτό» της Ελλάδας που είναι το Ούζο, όπως και το συγγενές αυτού Τσίπουρο. Ο Έβρος μπορεί να περηφανεύεται τόσο για το Ούζο όσο και το Τσίπουρο που παράγουν οι τοπικοί οινοποιοί. Με γλυκάνισο ή χωρίς, τα διάφανα προϊόντα της αμπέλου παρασκευάζονται και τυποποιούνται εδώ, διατηρώντας ζωντανή ακόμη μία παράδοση, αυτήν της απόσταξης.

Τα αποστακτήρια του Έβρου διατηρούν ζωντανές τις μνήμες μιας παράδοσης που έρχεται από το μακρινό παρελθόν και μπαίνει κατευθείαν στο ποτήρι σας!